Yogatherapie / privé yoga - jouw zon achter de wolken

Soms valt het even niet mee en ben je moe, onzeker, of misschien ziek (geweest). Misschien kamp je met een langdurige blessure, zit je in een burn-out of ga je door een rouwproces.  

We hebben er allemaal mee te maken en reageren allemaal anders op deze situaties. 

 

Yogatherapie kan je helpen om jouw zon achter de wolken vandaan te halen. In privé sessies doen we op maat gemaakte (ademhalings)oefeningen en werken pijnvrij. De kracht van ademhaling wordt doorgaans erg onderschat ten aanzien van het welzijn van een mens. Uiteraard komt er een stukje mindfulness bij kijken, want hoe meer jij dingen kunt observeren in plaats van er altijd iets van te vinden, hoe liever je gaat zijn voor jezelf en jouw omgeving. 

  

Heb jij (burn-out) klachten/blessures/gezondheidsproblemen en ben je benieuwd wat yogatherapie voor je kan doen? Neem dan contact met me op, zodat we samen aan de slag kunnen. Neem je contact op via het aanmeldformulier, vul dan bij "medisch" de klacht/blessure/gezondheidsprobleem in waar jij op dit moment last van hebt en aan wilt werken. 

 

LET OP: Op veel websites wordt geadverteerd met yogatherapie, maar niet iedereen heeft hier een diploma voor. Ik wil meegeven dat het verstandig is om te vragen naar de opleiding/diploma van de yogatherapeut in kwestie, aangezien er nogal wat kennis aan te pas komt.

 

Ben jij mantelzorger en woon je in Hillegom of Lisse, dan kun je via de Adempauzeregeling wellicht tijdelijke ondersteuning krijgen bij mij. Er is veel mogelijk. 

Ben je benieuwd en wil je meer informatie over de Adempauzeregeling of een gesprek met een mantelzorgadviseur, ga hier naar de website van Welzijnskompas.

 

Wat kun je verwachten?

Stap 1 is een intake. In een gesprek stel ik je vragen aan de hand van een uitgebreide vragenlijst over al jouw lichaamssystemen zodat ik een goed beeld krijg van jouw algehele gezondheid. 

Stap 2 is een sessie waarin we oefeningen gaan doen zodat ik kan zien hoe jij beweegt. 

Stap 3 gaat het echte werk beginnen. Een geheel op maat gemaakte sessie waarin we oefeningen gaan doen, die rekening houden met en bijdragen aan jouw mentale en fysieke welzijn. Omdat we pijnvrij werken en alleen maar oefeningen doen waar jij baat bij hebt, ervaart men de yogatherapie meestal als heel ontspannen/mindfulness en vaak kijkt men uit naar de sessie. 

Stap 4 het is nu aan jou om te bepalen of je door wilt gaan. Vaak lopen we lang door met klachten, wat ook betekent dat je er soms wat tijd aan kwijt bent om daar weer mee om te leren gaan. Iedere week is het meest effectief, maar jij bepaalt jouw tempo. 

 

 

De 1:1 sessie duurt gemiddeld 1,5 uur.